Ændrede vilkår gør, at vi må sætte fjernvarmeudrulningen på pause

9. november 2023

Ændrede vilkår gør, at vi må sætte fjernvarmeudrulningen på pause

Vilkårene har ændret sig i vores udvidelsesprojekt, som skal sikre fjernvarme til Vallensbæk Landsby og Strand. Det betyder desværre, at vi er nødt til at sætte udrulningen på pause.

Det er på ingen måde med vores gode vilje, at vi nu må sætte fjernvarmeudrulningen til Vallensbæk Landsby og Vallensbæk Strand på pause.

Men ændrede vilkår for projektet gør, at vi har set os nødsaget til revurdere, hvordan vi lykkes med at få fjernvarme til områderne.

Nogle af de udfordringer, vi er stødt på, er blandt andet en lokalplan på Egeskovvej, som blev afvist i foråret. Derudover var den kommende svømmehal i Vallensbæk en vigtig aftager af varme – og derfor har udfordringerne omkring byggeriet også påvirket os.

På nationalt plan er fjernvarmeudrulningen samtidig udfordret af stigende materiale- og anlægspriser samt høje renter. Det mærker vi også i Vallensbæk Syd.

 

Vi er i gang med at finde en afklaring

Vi er selvfølgelig meget kede af, at vi nu må sætte udrulningen på pause.

Men vi må også bare erkende, at det ikke er i orden overfor hverken vores nuværende eller kommende forbrugere, hvis vi fortsætter med projektet på et usikkert grundlag.

For at få en afklaring på projektet hurtigst muligt, er vi allerede nu gået i gang med at regne på økonomien og forholde os til de nye vilkår.

Bor du i et af vores kommende fjernvarmeområder, kan du forvente, at vi informerer, så snart vi har et svar på, hvad der skal ske med fjernvarmeudrulningen – og hvornår det skal ske.

 

Der er ikke nogen bøde på vej

Vi ved, at der har været snak om, at vi muligvis ville få en stor bøde fra EU i forbindelse med projektet.

Det kan vi blankt afvise – der er ikke nogen bøde på vej, og det bliver ikke en omkostning for dig som forbruger.

Vi forstår godt, at projektets manglende fremskridt har givet grund til undren og spekulationer. Derfor er vi også kede af, at vi ikke har kunnet melde noget ud før nu.

I fremtiden vil vi bestræbe os på at være mere åbne i vores kommunikation om projektet, så du som kommende forbruger ved præcis, hvad der sker og hvorfor.